“Kako se bomo greli pozimi?”

Foto: Žurnal24 Kotlovnica na Pobrežju je stara dobrih 30 let. Lastniki in upravitelji v tem čas
Neurejeno. Tisoč stanovanj se ogreva z eno kurilnico. Ta naj bi bila kmalu prodana.
Oglej si celoten članek

“Slišim, da bodo prodali zemljišče, na katerem stoji kurilnica, s katero se grejemo; stanovalci blokov na Pobrežju, tudi na Ulici Veljka Vlahovića, plačujemo stroške zanjo. Kako se bomo torej greli pozimi?” se sprašuje obupana bralka.

Prodaja morda že junija
“Prodaja tega zemljišča bo stekla, če bo tako sklenil upniški odbor, ki se bo sestal še ta mesec,” pojasnjuje Gorazd Zemljarič, stečajni upravitelj MTT Tovarne tkanin (TT) Melje v stečaju, ki ima v lasti zemljišče, na katerem stoji kurilnica na Vrazovi ulici na Pobrežju. S to kurilnico se ogreva okrog tisoč stanovanj. Postopki za prodajo bi lahko stekli že junija. “Če prodaja bo, bomo vsa zemljišča, ki so ostala, prodajali kot celoto. Ocenjena vrednost je 800 tisoč evrov,” še dodaja stečajni upravitelj.
 
Desetletja brez rešitve

Pred 33 leti
Stavbna pravica. Kotlovnico so začeli graditi leta 1977 in takrat je Mestna občina Maribor oddala pravico uporabe parcele ter gradnjo kotlovnice in cisterne za kurilno olje podjetju Stavbar Maribor.

Nekateri stanovalci so jezni in nasprotujejo prodaji, saj ne vedo, kaj bo s kotlovnico storil novi lastnik. Hipotetično ta lahko kotlovnico podre, a je to zelo malo verjetno, saj bo imel z nakupom stroške. Stanovalci se bojijo, da bi morali novemu lastniku plačevati najemnino za uporabo kotlovnice, za katero trdijo, da je njihova last.

 

Lastnik je MTT TT Melje v stečaju
Stečajni upravitelj Zemljarič je namreč jasen: “Zame ni nič spornega. MTT TT Melje v stečaju je v zemljiško knjigo vpisana kot lastnica.” Na pripombe stanovalcev, da je v zemljiški knjigi na zemljišču plomba, pa Zemljarič odgovarja: “Do mene to ni prišlo. Če ni prišlo, potem ne vem ... Sicer pa moram kot stečajni upravitelj imeti tudi pravico, da se v postopku pritožim.” Odgovornih v podjetju Staninvest, ki je upravitelj teh blokov in ki stanovalcem vsak mesec pošilja položnice tudi za stroške ogrevanja ter stroške kotlovnice, nam včeraj za pojasnila nikakor ni uspelo dobiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.