Kako se delijo vloge 
v lovu na lopove

Foto: Žurnal24 Anja Zupanc, novinarka Žurnala24. (Foto: Boštjan Tacol)
Kaj je zamujena priložnost? Če se na vratovih umorjenih otrok ne poišče sledi morilca.
Oglej si celoten članek

Trije smrtonosni bulmastifi so odprli tudi dilemo, v kateri od dveh pravnih držav v eni slovenski družbi kdo živi in katerih bogataško-uslužnih povezav (ne) bo deležen. Javnosti pa so razkrili tudi, kako se varuhi reda, miru in pravice lotevajo odkrivanja kriminalnih prestopkov. Ko so psi zgrizli lastnika, so dokaze o njihovem morilskem pohodu iskali le policisti. In tudi ko je dobre štiri mesece prej devet mladostnikov v Kranju skoraj pokopala vojaška bombe, so sledi, ki sta ju za seboj pustila storilca, iskali le policisti.

Zamujeno. Čas za razprave, ali so možje v modrem dokaze zbrali zakonito in ali so jih zbrali zadosti, da bosta bombaša za skoraj četrt stoletja svobodo in mladost zamenjala z življenjem za rešetkami, bo nastopil jutri. Skoraj istočasno bo na skrajno južnem delu države najverjetneje znano, ali obstaja dovolj trdnih dokazov, da se mamico iz Sežane kaznuje s 30 leti zapora, ker je zadušila svoja otroka. Iskanje dokazov na truplih otrok je dežurna preiskovalna sodnica prepustila kriminalistom. A ker so za jemanje prstnih odtisov baje zadolženi forenziki, sicer prav tako policijski preiskovalci, domnevni morilki na sodišču tožilec ne more dokazati krivde z njenimi prstnimi odtisi na vratovih žrtev. Ker teh sledi preprosto ni. Policist pa ne zbira dokazov za Karitas, temveč da bi prestopnika doletela poštena kazen – ali pač ne? Ko pa se tehta kazen za nekoga, ki je nekomu brutalno vzel ali najmanj ogrozil življenje, pa je še kako pomembno, kako se dokaz o krivdi pridobi. Če pa se zamudi priložnost za pridobitev biološke sledi, ki ne lažejo, lahko ostane storilec večna skrivnost. Policijska, tožilska in tudi sodniška.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.