Kakor vihar, bi rekel Stare

Koliko olimpijskih ciklusov še, da bo kak politik prevzel kanček mentalitete vrhunskih športnikov?
Oglej si celoten članek

Foto: Anže Petkovšek kolumnisti 14.06.11, Maja Kalan, novinarka Zurnal24, foto: Anze Petkovsek Kakor tisti vihar v izvedbi komentatorske legende Andreja Stareta – tako hitro je minilo 17 dni, ki so bili tudi dobra priložnost za pobeg od realnosti. Dobra dva tedna, ko so se družbena omrežja šibila pod težo natipkanih vzklikov in so jih krasile fotografije slovenskih dobitnikov kolajn. Dobra dva tedna, ko so le kakšna #udba in #arhivi sem in tja nadvse eksotično, če ne že kar absurdno, presekali sicer prijeten tok #slochijev in drugih olimpijskih zapisov na Twitterju.

Dobrodošli

In zdaj smo nazaj. Bogatejši za osem kolajn in 3,5 milijarde ameriških dolarjev, kolikor so bile vredne začetek februarja izdane obveznice. Z eno razliko – da nam kolajn z obrestmi ne bo treba vrniti. Bogatejši smo tudi za tri ministre (ali pa morda revnejši, kar se bo pokazalo kaj kmalu), pa za minirazkol na desnici, kaos na področju izračunov nepremičninskega davka, eno naravno katastrofo ... Ne kaže nam preveč rožnato, toda politična karavana gre z enakim tempom, v enakem politikantskem ozračju dalje. Vsi v en glas sicer navdušeno pozdravljajo olimpijsko in tudi siceršnjo kraljico Tino Maze, a ona je drugačna od njih: ko ji ni šlo, ni bila zadovoljna. Trenirala je, grizla, kdaj tudi ignorirala javnost, pa ji ta ni zamerila. Na olimpijskih igrah je pokazala največ, kar športnik lahko doseže ter za to požela odobravanje, navdušenje in spoštovanje celotnega naroda. Najbrž se bo zavrtelo še kar nekaj olimpijskih ciklusov, preden bomo kaj takega dočakali pri kateri od slovenskih vlad ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.