Kakšen je vpliv informatike?

Foto: Žurnal24 Cheryl je ob neki priložnosti, ko je pustil prižgan računalnik, je med prejeto p
Da informacijska družba spreminja svet in ljudi, se zavedajo tudi na Inštitutu Jožef Štefan, kjer se bo jutri začela 12. Mednarodna multikonferenca Informacijska družba.
Oglej si celoten članek

Multikonferenca IS 2009 je ena večjih s področja informacijske družbe v tem delu Evrope. Na njen domači in tuji raziskovalci predstavijo okrog 200 prispevkov z različnih področij, poudarek pa dajo na pomembnost zavedanja sprememb, ki jih v življenja vseh prinaša informacijska družba.

Ne iščejo rešitev, temveč strokovno razpravo
" Informacijska družba spreminja svet in tudi slovensko družbo. Cilj IS 2009 ni najti dokončne odgovore na probleme, ki se porajajo ob pohodu informacijske družbe, temveč sprožiti interdisciplinarne strokovne razprave in zastaviti smernice za nadaljnje raziskovanje. Multikonferenca bo imela vlogo foruma svetovnih in domačih raziskovalcev, kjer se bo razglabljalo o sedanjih in prihodnjih raziskovalnih usmeritvah, poslovnih priložnostih ter vladnih politikah Evrope in Amerike," so zapisali na svoji strani.

Ustanove in posamezniki bodo tako predstavili prispevke o novih dognanjih s področja katere izmed konferenc, pripravili pregled stanja in novosti v svojih ustanovah, spregovorili o problemih znanosti in razvoja v Sloveniji, o odnosu države do informacijske družbe...

Konferenca bo potekala od ponedeljka do petka, vstop je prost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.