Vreme: Kakšen padec temperatur nas čaka!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kje bo snežilo, koliko bo dežja in kakšne bodo v naslednjih dneh temperature?
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo postopno pooblačitev, zjutraj bo po nekaterih nižinah še megla. "Zvečer bo ponekod v severni in zahodni Sloveniji pričelo rahlo deževati," pišejo pri Arsu. "Na Primorskem bo popoldne zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem do okoli 20 stopinj Celzija."

Jutri bo oblačno, občasno bo deževalo. "Zvečer se bo meja sneženja spustila do okoli 1400 m nadmorske višine," pišejo pri Arsu. "Pihal bo severovzhodni veter, burja na Primorskem se bo popoldne krepila. Temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem od 12 do 16 stopinj Celzija."

Hladneje bo

V sredo bo pretežno oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. "Meja sneženja bo na okoli 800 m nadmorske višine," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. V četrtek bo suho vreme."

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

Nad severovzhodno Evropo je ciklonsko območje, hladna fronta se prek srednje Evrope bliža Alpam. "Pred njo doteka nad naše kraje z vetrovi zahodnih smeri nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak," napovedujejo pri Arsu.

Od 31. oktobra do 5. novembra

V četrtek bo nad Balkanom in vzhodno Evropo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo v petek umaknilo proti vzhodu. "Ob koncu tedna se bo preko srednje Evrope pomikal ciklon," razlagajo pri Arsu. "Nadaljnji potek je še negotov, ob večinoma zahodnih višinskih vetrovih bi na vreme pri nas lahko vplivale nove vremenske motnje."

V četrtek se bo verjetno deloma razjasnilo, zjutraj lahko tudi po nižinah nastane slana. "Vzhodni veter bo popoldne postopoma oslabel," napovedujejo pri Arsu. "V petek pričakujemo obrat vetra na jugozahodno smer, znova se bo pooblačilo. Ob koncu in v začetku prihodnjega tedna se verjetnost za padavine poveča. Spet bo nekoliko topleje, najvišje temperature bodo po nižinah med 10 in 15 stopinj Celzija."

Snega po nižinah še ne bo

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da vsaj kar se tiče temperatur prihaja sprememba vremena, a padavine ne bo veliko. "Sedaj kaže na dokaj hiter prehod fronte," pišejo pri Ciklon.si. "Prehod vremenske fronte bo v severozahodnem zračnem toku. Izračuni za prvo dekado novembra so si enotni, snega oz. snežne odeje po nižinah še ne bo. Zonalni vetrovi nad Evropo se bodo precej okrepili, kar pomeni, da se bo po vdoru hladnega zraka iz arktičnega kroga vrnil atlantski tip vremena. Ob koncu padavin v torek zvečer se bo meja sneženja spustila na okoli tisoč metrov. Atlantik se bo vrnil že ob koncu tedna in ob morebitnih padavinah se bo spet segrelo, zato bo snežilo le še v visokogorju."

xxx

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.