Kakšni so vremenski obeti za december?

Foto: Profimedia
Vremenska slika je trenutno zelo zanimiva.
Oglej si celoten članek

"Nad zahodno Evropo je zelo milo vreme, nad vzhodno ravno obratno. K nam bo še nekaj časa od severovzhoda pritekal mrzel zrak, zato bo kar se tiče temperature zimsko vreme," pojasnjujejo pri Ciklon.si. Za nedeljo pa napovedujejo obrat, ki ga bo s seboj prinesla spremenjena smer vetra. 

"Čez dan bodo temperature spet presegale 10 stopinj Celzija, začetek meteorološke zime bo torej zelo mil. Verjetno pa ne bo trajalo dolgo časa do ponovne spremembe," dodajajo. Vremenske fronte, ki se bodo pomikale čez Severno Evropo, ne bodo bistveno vplivale na vreme pri nas zaradi močnega anticiklona nad zahodno Evropo. "Občasno se bo pojavljala spremenljivost z manjšimi padavinami. Okoli Miklavža naj bi se začel pomikati proti Skandinaviji in od vzhoda nas bi spet lahko dosegel mrzel polarni zrak, vendar bo treba še nekoliko počakati za bolj natančno napoved. Če pogledamo CFSv2 za mesec december, nam kaže zelo mil mesec s subtropskim anticiklonom."

Foto: Profimedia vreme zima sprehod

Kako bo v prihodnjih dneh?

Jutri se bomo zbudili v precej mrzlo jutro. Najnižje temperature bodo od -8 do -2, ob morju okoli 4 stopinje Celzija. Čez dan bo sončno, nizka oblačnost se bo čez dan večinoma razkrojila. Burja na Primorskem bo slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 1, na Primorskem od 5 do 9 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo zmerno do pretežno oblačno. Burja na Primorskem bo v petek dopoldne ponehala.

Vremenska napoved Agencije RS za okolje za obdobje med 2. in 7. decembrom napoveduje, da se bodo cikloni in vremenske fronte pomikali proti vzhodu prek severne polovice Evrope. Vremenske fronte bodo predvidoma le oplazile naše kraje. Nad nami bo pihal veter zahodnih smeri, v višinah bo pritekal razmeroma topel zrak.

Oblačnost se bo spreminjala, prevladovalo bo suho vreme, verjetnost rahlih padavin bo nekoliko povečana predvsem v ponedeljek in četrtek. Najvišje dnevne temperature bodo od povečini od 5 do 10 stopinj Celzija.

Slovenija Za zastoje niso krivi plugi, ampak gostota prometa

Slovenija Zakaj ne moremo zaupati Accuwether, da bomo imeli milo zimo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.