Kakšno hrano in les kupujemo?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ministrstvo in davčna uprava opozarjata, da imajo potrošniki pravico do računa in poštenega informiranja o tem, kakšno hrano, les in gozdne dobrine kupujejo.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter Davčna uprava Republike Slovenije sta pripravila skupno priporočilo za promocijo kakovostne hrane, varstva potrošnikov in preprečevanja sive ekonomije. V okviru akcije kmetijskim gospodarstvom in lastnikom gozdov priporočajo, da se izkažejo z izpisi iz registrov in odločbami Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS) in z izpiskom o lastništvu pri prodaji lastnih kmetijskih pridelkov, lesa in drugih gozdnih dobrin ter da izdajo račun tudi takrat, ko to ni njihova predpisana obveznost.

Račun je pravica pa tudi prednost prodajalcev

Promocija ministrstva za kmetijstvo in okolje pod naslovom Sveža hrana iz vaše bližine je namenjena ohranjanju kmetijstva, zagotavljanju zdrave in kakovostne hrane ter tudi preprečevanju sive ekonomije. Davčna uprava pa promovira pošteno plačevanje davkov in potrošnike opozarja, da jim morajo prodajalci tudi na kmetijskem in gospodarskem področju obvezno izdati račun. Po njihovem mnenju izdaja računa ni le dolžnost, temveč tudi prednost, saj s tem prodajalci izkažejo poštenost poslovanja. Potrošniki imajo pravico do izdaje računa in poštenega informiranja o tem, kakšno hrano, les in gozdne dobrine kupujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.