Kakšno vreme nas čaka za vikend?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V sredo sprememba vremena, s plohami in nevihtami.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme. "Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 stopinj Celzija," pišejo pri Agenciji za okolje.

V sredo sprememba vremena

Jutri se bo v notranjosti Slovenije oblačnost povečala. "Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše na severu in severozahodu," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo severovzhodni veter. Na Primorskem bo povečini sončno, zapihala bo šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 22 do 27, na Primorskem do 32 stopinj Celzija."

Krajevne plohe in nevihte

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho. V petek bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost trgala. "Predvsem v hribovitih krajih bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte," pišejo pri Arsu. "Oba dneva bo na Primorskem ob šibki burji prevladovalo sončno in vroče vreme."

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

Obsežna vremenska fronta sega iznad severovzhodne prek srednje Evrope in Alp vse do Iberskega polotoka. Pred njo k nam s šibkimi vetrovi južnih smeri priteka topel in suh zrak.

Konec tedna največ sonca na Primorskem

Razvoj vremena do 28. avgusta je po napovedih Arsa še negotov, najverjetneje pa bomo v območju slabše izraženega višinskega ciklona, katerega lega je še težko določljiva.

"Od petka do nedelje bo predvidoma največ sonca na Primorskem, drugod pa bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem popoldne bodo možne krajevne padavine," še napovedujejo pri Arsu. "Od ponedeljka do srede se poveča možnost za bolj sončno vreme, verjetno pa še ne bo šlo brez krajevnih ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.