Kalan Živčečeva ni več predsednica zdravniške zbornice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Konec Gordane Kalan Živčec. Med tremi kandidati za predsednika zdravniške zbornice je prejela najmanj glasov.
Oglej si celoten članek

Danes so z glasovanjem po pošti potekale volitve predsednika Zdravniške zbornice Slovenije. Volilni listi za volitve predsednika zbornice so bili po pošti posredovani 9.247 članom zbornice z volilno pravico, kolikor jih je bilo na dan 14. 9. 2012 vpisanih v register zdravnikov. Udeležilo se jih je 4.939 članov zbornice z volilno pravico, volilna udeležba je bila 53,41%. Člani so izkazali svoje zaupanje v zbornico in z najvišjo volilno udeležbo v zgodovini zbornice zagotovili veljavnost predsedniških volitev, so sporočili iz Zdravniške zbornice Slovenije.

Kalan Živčečeva dobila manj kot 20 odstotkov

Za stolček prvega med enakimi zdravniki so se sicer potegovali trije kandidati - sedanja predsednica zbornice Gordana Kalan Živčec, ki je specialistka družinske in urgentne medicine, specialist ginekologije in porodništva Andrej Možina in zdravnik z onkološkega inštituta Matjaž Zwitter, katerega osnovno področje je zdravljenje bolnikov s pljučnim rakom.

Med vsemi tremi kandidati je najmanj glasov dobila prav aktualna predsednica Kalan Živčečeva, in sicer le 19,77 odstotka. Zwitter je prejel 1.249 glasov ali 25,43 odstotka, zmagal pa je Možina, ki je prejel več kot 50 % veljavnih glasov in s tem postal naslednji predsednik Zdravniške zbornice Slovenije.

Novi predsednik bo svoj mandat nastopil predvidoma konec oktobra - po verifikaciji mandata na skupščini zdravniške zbornice.

Več odmevnih afer odneslo stolček?

Kalan Živčečeva se je v preteklem mandatu sicer soočila z več odmevnimi aferami, zaradi česar so dvakrat odločali o njeni zaupnici; obe preizkušnji je uspešno prestala.

Volitve novega predsednika zbornice so sicer potekale že maja letos, poleg Kalan Živčečeve je takrat kandidiral Valentin Sojar. A takratne volitve so bile neveljavne, saj je bila volilna udeležba prenizka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:13 15. Oktober 2012.

    Bogu hvala!!!

  • 19:30 11. Oktober 2012.

    Res je bil že skrajni čas!

  • dd
    12:15 11. Oktober 2012.

    Jaz bi uvedla obvezno mesečno izobraževanje zdravnikov, ker se njihovo neznanje kaže vsak dan in ima zelo negativne posledice za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.