Kam po popravilo stekla pametnega telefona?

Foto: Profimedia Steklo
Menjava stekla telefona ni najbolj ugodna, cene pa se razlikujejo od ponudnika do ponudnika.
Oglej si celoten članek

Pametni telefoni so postali naši vsakodnevni spremljevalci. Hitro pa se nam lahko zgodi, da nam telefon pade na tla in se nam razbije steklo.

V zadnjem času so sicer izredno priljubljena postala zaščitna stekla, ki jih nalepimo preko zaslona in ki varujejo steklo pred poškodbami. Za vse tiste, ki še vedno vztrajate brez zaščite, smo naredili primerjavo cen za menjavo stekla pri različnih ponudnikih. 

Razlike tudi med posameznimi modeli

Na vseh spletnih straneh, kjer ponujajo popravila pametnih telefonov, seveda cene variirajo od znamke telefona do samega modela telefona.

Na spletni strani imob.si se sicer najbolj osredotočajo na popravilo Apple naprav, popravljajo pa tudi druge znamke. Popravilo stekla iPhona stane med 65 in 135 evrov, pri Samsungu cene bolj variirajo, saj boste za popravilo odšteli med 35 in 180 evrov. Najcenejša je menjava pri znamki Huawei, ki stane med 45 in 85 evrov. Pri napravah HTC je možna samo kombinacija menjave ekrana in stekla, samega stekla ne, za kar boste odšteli med 49 in 175 evrov. Pri LG-ju so cene med 55 in 115 evrov, za znamko Sony Xperia pa med 50 in 109 evrov. Cena za menjavo pri napravi OnePlus je med 79 in 129 evrov.

Spletna stran mobistekla.si ima v primerjavi z imob.si višje cene. Popravilo stekla pri Apple napravah stane od 45 pa vse do 250 evrov. Dražja so tudi popravila pri napravah Sony Xperia, ki stanejo med 65 in 160 evrov, znamki HTC, kjer so cene med 59 in 219 evrov in LG napravah, kjer bomo za popravilo odšteli med 75 in 185 evri. Največja razlika v cenah je pri telefonih Huawei, saj so cene v primerjavi s prvo spletno stran med 45 evrov in 199 evrov. Cene One Plus in Samsunga pa so primerljive s prvo spletno stranjo. Za OnePlus bomo odšteli med 68 in 120 evrov, za Samsung pa med 35 in 195 evrov. 

Foto: Profimedia Razbit telefon

Na tretji spletni strani steklo.mobi, ki smo jo raziskali, so cene precej podobne spletni strani mobistekla.si. Cena za popravilo stekla pri iPhonu je med 45 in 250 evrov, kar je enako, enako bomo odšteli tudi za naprave Sony Xperia, saj je cena med 65 evrov in 160 evrov. Manjše razlike so pri napravah OnePlus, kjer so cene med 68 in 115 evrov in pri napravah Huawei, kjer bomo za novo steklo odšteli med 69 in 199 evrov. Zelo podobne so tudi cene pri napravah LG, kjer se da zamenjati le kombinacijo ekrana in stekla, cene pa so med 65 in 199 evrov, enako pa tudi pri HTC napravh, kjer so cene med 49 in 219 evrov. Največja razlika v cenah je pri znamki Samsung, kjer so cene za menjavo stekla med 35 in 280 evrov. 

Raziskali smo še spletno stran Čriček.si, ki sicer tudi menjava stekla pametnih telefonov, vendar v manjši meri in le za nekaj naprav. Cene menjave stekla pri Apple izdelkih so med 35 in 260 evrov. Za Samsung bomo odšteli med 49 in 170 evrov, za LG pa najmanj; le med 55 in 99 evrov. 

Po raziskavi je najcenejša stran za popravilo pametnega telefona imob.si. Sledita ji strani Mobistekla in Steklo.mobi, ki pa imata precej podobne cene. 

Kljub temu predlagamo, da pazite na svoje pametne telefone, saj popravila niso poceni.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:47 3. Marec 2019.

    vzameš novega pri svojemu operaterju in manj doplačaš za novi paket kakor popravilo

  • 14:01 2. Marec 2019.

    A ne bi "spotoma" omenili, da so vaše cene pri servisih, kjer izgubiš garancijo? Večina uporabnikov ima telefon pod garancijo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.