Kam z mrtvimi Ankarančani

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Interesi kapitala. V Ankaranu poteka 13 gradbenih posegov, ki jim prebivalstvo nasprotuje.
Oglej si celoten članek

Ob najnovejši aferi z zemljišči, ko se je koprska občina lokaciji, predvideni za pokopališče, odločila spremeniti namembnost in zemljišče prodati gradbenemu podjetju Grafist za apartmaje z bazenom, so se včeraj protestno oglasili Ankarančani.

V Ankaranu naj bi imeli po oceni občine le štiri ali pet pogrebov na leto, kar je premalo za lastno pokopališče; elitne lokacije je škoda za ta namen, poleg tega nima primernega dostopa pa tudi parkirišč je premalo. Ankaranski župnik trdi, da imajo v župniji od 15 do 20 pogrebov na leto. Preminule pokopavajo na petih lokacijah, v Kopru pa čaka 60 žar Ankarančanov, da bi jih prenesli v domače okolje.

Okoli osem tisoč kvadratnih metrov je bilo po neuradnih podatkih Grafistu prodanih za poldrugi milijon evrov. Po pogodbi naj bi bila kupnina plačana v osmih dneh od izstavitve računa; ta pa je od občine do Grafista potoval kar dva meseca. Kupnina ni bila plačana, ampak skompenzirana s kasnejšimi gradbenimi deli. Na generalni policijski upravi so glede transakcij prejeli prijave in jih bodo proučili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.