Kamere iščejo morilca osemletnika

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kriminalisti so podrobno pregledali posnetke nadzornih kamer po mestu in preverjali, kje je mati tistega dne vozila. Živega dečka so zadnjič ulovile prav pred hišo, v šolo ga mati ni nikoli peljala.
Oglej si celoten članek

Nadzorne video kamere posejane po mestu Santa Croce Camerina na Siciliji so postavile na laž trditve matere, da je osemletnega Lorisa odpeljala v šolo, pišejo italijanski mediji. Po njenih trditvah, ga je pred šolo pustila ob 8.30 in ga ob 12.30 šla iskat, kjer ga ni bilo. Truplo dečka je našel lovec še istega popoldneva v grapi na robu mesta. Kot smo poročali, so kriminalisti sumili tudi njega. 

Prav ena od nadzornih kamer pa kaže, da je Loris tistega jutra šel z materjo in mlajšim bratcem le do avta pred hišo. Z njima pa ni nikoli odrinil. V hišo se je vrnil ob 8.32, mati je odpeljala mlajšega otroka v varstvo in se vrnila domov ob 8.49. "Tokrat je svoj avto parkirala v garaži, česar po trditvah sosedov ni naredila nikoli. Njen avto se iz garaže pripelje po 36-ih minutah in se odpelje prav proti območju, kjer so našli truplo," piše časnik Corriere della sera.

Na območju, kjer so našli dečka, ni kamer. So pa kamere njen avto zasledile le 50 metrov stran od ceste, ki pelje do grape. Čez devet minut so jo ujele na mestu, ki je od zadnjega posnetka oddaljen le tri minute vožnje. Zato se kriminalisti sprašujejo, zakaj je za cestni odsek rabila kar šest minut več od predvidenega časa vožnje. Za tem naj bi se mati, sodeč po kamerah, za tri minute vrnila domov, nato pa naposled res šla na kuharski tečaj, na katerega je po besedah prič zamudila kar 25 minut. "Imela sem probleme," se je izgovorila na kuharskem tečaju.    

Vezice za električne kable

Obdukcija je pokazala, da je nekdo dečka zadušil z vezico za električne kable. Vezice so narejene tako, da jih lahko le zatisneš, zrahjat pa jih ne moreš več. Lahko jih le še prerežeš. Ko so prišle na dan informacije o vezicah, so se oglasile tudi učiteljice osemletnega Lorisa. Ko so po Lorisovi smrti odšle k njemu domov, da bi izrekle sožalje, jim je mati izročila več vezic za električne kable. Rekla naj bi jim, da jih je Loris potreboval za projekt v šoli, a da jih zdaj ne rabi več.

Učiteljicam se je tedaj to zdela malce nenavadna poteza, saj vezic v šoli niso nikoli potrebovali. A dogodku niso pripisovale večjega pomena, dokler niso bili znani rezultati obdukcije. Poleg tega je mati v preteklosti že poskusila storiti samomor. Prvič ga je želela narediti prav z vezico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:26 8. December 2014.

    se je men tud zdelo da more mat met s tem neki ..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.