Kamnarjeva uradno zasedla Cviklov stolček

Foto: Žurnal24 Cvikl odhaja na Evropsko računsko sodišče. (Foto: Anže Petkovšek)
Zdaj že nekdanji sekretar vlade Milan M. Cvikl je tudi uradno predal posle svoji naslednici Heleni Kamnar.
Oglej si celoten članek

Cvikl je povedal, da zapušča takšen generalni sekretariat, kot je bil oblikovan v zadnjih dveh desetletjih, torej generalni sekretariat, ki je center vlade in po poslovniku vlade tisti, ki je v pomoč premierju pri vodenju vlade, pri pripravi njenih sej in sej vladnih odborov, zagotavlja pa tudi uresničevanje sklepov vlade.

V mandatu prejšnje vlade je bil "center vlade drugje, ne v generalnem sekretariatu vlade, odločitve so se sprejemale drugje in ne na sejah vlade", je dejal. Kot je poudaril, pa so v zadnjem letu in pol znova vzpostavili "takšen generalni sekretariat, kot mora biti".

"Delo bo naporno in ga bo veliko. Upam, da mu bom kos, kot mu je bil kos kolega Cvikl," je dejala Kamnarjeva.

Dosedanjo državno sekretarko na ministrstvu za finance Kamnarjevo je vlada na mesto generalne sekretarke imenovala danes, potem ko je s te funkcije razrešila Cvikla, ki odhaja na Evropsko računsko sodišče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.