Kampanja dolgočasna in siromašna

Foto: Žurnal24 Danilo Türk pričakuje, da se bo kampanja v zadnjih dveh tednih osredotočila na p
Predsedniški kandidat Danilo Türk meni, da je volilna kampanja dolgočasna in vsebinsko siromašna, razlog za to pa vidi v preveč splošnih vprašanjih kandidatom.
Oglej si celoten članek

Po Türkovem mnenju se večina vprašanj, na katera je moral odgovarjati z drugimi predsedniškimi kandidati, sploh ne nanaša na funkcije predsednika države. Pričakuje pa, da se bodo proti koncu kampanje vprašanja osredinila na bolj izbrane teme, ki so resnično stvar prihodnjega predsednika. Dodal je, da se mu sicer takšen potek prvega dela kampanje zdi povsem naraven, saj se predvolilne razprave pogosto začnejo tako.

Türk je dejal, da je v kampanji močno v ospredju socialna problematika, kar bi bilo še pred nekaj meseci veliko presenečenje. Še poleti se je namreč veliko govorilo o visoki rasti in tem, kako je Slovenija prišla v neko obdobje zlate dobe, zdaj pa je pod pritiskom podražitev in inflacije vse to izhlapelo in med ljudmi povzročilo zaskrbljenost.

"Poudarjanje takšnih tem je seveda razumljivo in predsedniški kandidati se temu ne morejo in ne smejo izogibati, vendar je to tematika, ki bo v naslednjem obdobju okupirala predvsem vlado in njene aktivnosti. Če vlada reče, da je za zaustavitev inflacije storila vse , potem pa nekaj dni pozneje cene osnovnih živil spet občutno zrastejo, je to velik problem, ki pa ga predsedniška kampanja ne more rešiti," je dodal Türk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.