Kampanja kot bumerang

Foto: Žurnal24 V Popovičevi kampanji so sodelovali tudi v predreferendumske majice preoblečeni
Obalni ZA. Želja po rešitvi, pa tudi odgovor na Popovičevo kampanjo.
Oglej si celoten članek

“Župan Kopra bo moral pojasniti, od kod njegovi stranki denar za najrazkošnejšo propagandno akcijo in zakaj je njen del v obliki biltena za vsa gospodinjstva plačala Mestna občina Koper na račun davkoplačevalcev,” so včeraj zapisali obalni člani Zaresa. Odločna podpora sporazumu na Obali je bila po njihovem glas proti “neokusni in potratni” Popovičevi kampanji ter “načrtovanemu ustvarjanju napetosti, konfliktov in incidentov”.

Ljudje so povedali, da imajo dovolj skakanja v Dragonjo, Popoviču pa so sporočili, naj konča z neokusno kampanjo, s katero je sramotil 
državo.
Tomislav 
Klokočovnik

"Za rešitev za vsako ceno"
“Kampanja župana Borisa Popoviča je bila gotovo bolj v škodo nasprotnikov sporazuma kot v njihovo korist. Toda Popovič je podobne metode že uporabljal in bil pri tem uspešen. Mislim, da je rezultat kombinacija več dejavnikov,” je komentiral politični analitik Matej Makarovič. “Tendenca, da se spor reši, je prevladala nad premislekom, kako se bo rešil,” je dejal in dodal, da je svoje prispevala tudi politična orientiranost.

Izolski rekord
70,34. V izolskem volilnem okraju je bila podpora sporazumu najvišja v državi.

Tomaž Gantar, piranski župan, ki je glasoval proti sporazumu, ne verjame, da je na izid pomembno vplivala negativna kampanja, temveč predvsem želja naveličanih ljudi, ki niso toliko mislili na vsebino po rešitvi problema.

Popovič pa je med drugim zapisal, da je rezultat referenduma, ki ga bo sicer spoštoval, razdvojenost naroda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.