Kandidatura v državnem zboru

Foto: Žurnal24 Kandidatka za ministrico Duša Trobec Bučan (Foto: vlada.si)
Kandidaturo Duše Trobec Bučan za ministrico za lokalno samoupravo in regionalno politiko bodo presojali poslanci.
Oglej si celoten članek

Iz kabineta predsednika vlade so sporočili, da je Borut Pahor v državni zbor poslal predlog, da dosedanja državna sekretarka Duša Trobec Bučan postane nova ministrica za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

Trobec Bučanova se je s Pahorjem prvič sestala pred enim tednom, v četrtek pa je Pahor tudi uradno pritrdil njeni kandidaturi. "Težave in delo odlično pozna, zato lahko takoj, brez motenj, opravlja to zahtevno delo," je ob tem dejal premier.

Kolikšno podporo ima med parlamentarnimi strankami, je težko napovedati. Podporo naj bi ji namenili v LDS in DeSUS-u, medtem ko v Zares in SD o tem še niso odločeni. Najverjetneje podpore ne bo dobila med poslanci SDS in SLS. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.