Kandidaturo vložil tudi Jelinčič

Foto: Žurnal24
Kandidaturo za jesenske predsedniške volitve je danes na sedežu Državne volilne komisije tudi uradno vložil predsednik SNS Zmago Jelinčič.
Oglej si celoten članek

Kot je znano, kandidira s podpisi petih poslanskih kolegov, Barbare Žgajner Tavš, Saša Pečeta, Bogdana Baroviča, Srečka Prijatelja in Boštjana Zagorca. Jelinčič je ob tem povedal, da ga bo kot bodočega predsednika zanimala zgolj dobrobit lastne domovine, na volitvah pa pričakuje "čim večji" uspeh.


Za Slovenijo je pripravljen nekaj narediti. © Žurnal

 
Dodal je še, da ga drugi kandidati, čeprav jih podpirajo večje politične stranke, v ničemer ne dosegajo. "Najbolj me ne dosegajo po tem, da sem patriot in za Slovenijo pripravljen tudi nekaj narediti," je dejal.

Volilna komisija mora sedaj preizkusiti zakonitost vloženih kandidatur, s čimer bodo predsedniški kandidati to postali tudi uradno. Ti lahko svoje soglasje še vedno umaknejo, in sicer najpozneje do 1. oktobra. Volilna komisija bo nato določila seznam kandidatur za predsednika republike z imeni kandidatov in imeni predlagateljev, seznam kandidatur pa objavila najpozneje 6. oktobra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.