Kangler ni več svetnik

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Franc Kangler ostal brez mesta v državnem svetu.
Oglej si celoten članek

Državni svet (DS) je odločil o predlogu mandatno-imunitetne komisije, naj Francu Kanglerju zaradi pravnomočno izrečene sedemmesečne zaporne kazni mandat državnega svetnika preneha.

Državni svetniki so na tajnem glasovanju potrdili predlog komisije in izglasovali prenehanje Kanglerjevega mandata.

Obsojen zaradi zlorabe položaja

Sodišče je odločilo, da je Kangler zlorabil svoj položaj, ko je posredoval pri dodelitvi občinskega stanovanja vedeževalki Karin Ježovita. Zakon o DS določa, da državnemu svetniku mandat preneha, če je s pravnomočno sodbo obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šest mesecev.

Večina mandat odrekla že ob imenovanju

Kanglerju je večina svetnikov mandat odrekla že na ustanovni seji decembra 2012, potem ko je zaradi protestov odstopil z mesta mariborskega župana. A mu je mandat nato februarja lani potrdilo ustavno sodišče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:08 19. Marec 2014.

    Kaj te tak gleda? Ni mu še jasno kaj se mu je zgodlo..

  • 18:59 19. Marec 2014.

    Joj... le kako se je lahko zgodila tako krivična obsodba?!<br />Pa tako pošten je bil... ;-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.