Kangler v zelje Jankoviću

Foto: Žurnal24 Streha dvorane v Stožicah je v sklepni fazi, na stadionu je nameščenih 8 tisoč s
Javni razpis. Tudi Maribor se bo verjetno prijavil s pohorsko vzpenjačo in stadionom.
Oglej si celoten članek
9,4 milijona evrov bodo razdelili na javnem razpisu za sofinanciranje športne infrastrukture.

Mariborski župan Franc Kangler je včeraj napovedal, da se bo Mestna občina Maribor (MOM) s pohorsko vzpenjačo skoraj zagotovo, z zadnjo fazo obnove Ljudskega vrta pa mogoče prijavila na razpis ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ) za sofinanciranje športne infrastrukture iz evropske perspektive. Odločitev bo verjetno padla danes, ko bodo imeli na to temo sestanek.

Upa, da je tudi za Maribor
"Počakajmo na rezultate razpisa, a upam, da je razpis pisan na kožo tudi Mariboru," se je Kangler odzval na očitke, da je razpis prirejen za športni center v Stožicah, zaradi česar SDS pripravlja interpelacijo zoper ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča. Na njegovem ministrstvu so odgovorili, da je razpis namenjen takim projektom, kot so Ljudski vrt, športno-rekreacijski center Pokljuka, veslaški center na Bledu in smučarsko-tekaški center Rogla, ki so že dobili evropska sredstva.

"Predvidevamo, da v Sloveniji obstaja potreba po sofinanciranju investicijskih projektov, ki lahko ustrezajo pogojem objavljenega razpisa, kot so Lipica, gimnastični center Pegan-Petkovšek, univerzijada v Mariboru, stadion in dvorana Stožice ter stadion in plavalni bazen v Kopru," so dodali na MŠŠ.

Janković o očitkih
O očitkih SDS, da je razpis prirejen za Stožice, je župan Zoran Janković povedal takole: "V svoji bolečini se bodo med seboj požrli. Predlagam jim, naj naredijo interpelacijo kar proti Ljubljani." Ob tem je spomnil na Lukšičev predlog, da bi Ljubljani namenili 20 milijonov evrov iz proračuna, pa za to ni bilo pravne osnove. "Pravna osnova se da zelo preprosto poiskati, če je le želja za to," je izpostavil Janković in dodal: "Počakajmo, bomo videli, koliko bo sploh vlog."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.