Kanin do nadaljnjega zaprt

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Inšpekcijski nadzor po nesreči krožne kabinske žičnice na Kaninu končan. Smučišče za zdaj ostaja zaprto.
Oglej si celoten članek

Inšpektorat RS za promet, energetiko in prostor je izredni inšpekcijski nadzor žičniške naprave opravil v soboto.  Ugotovili so, da ima upravljavec vsa potrebna dovoljenja, hkrati so bila vsa vzdrževalna dela opravljena po predpisih.

V petek, ko se je snela jeklenica, so se poškodovali "nekateri deli sestavnih elementov žičniške naprave". Tako bodo morali pri ATC Kanin zdaj poskrbeti za strokovni tehnični pregled žičnice in magnetno induktivni in vizualni pregled transportne vrvi. Če se bodo pri tem pokazale kakšne nepravilnosti, jih bodo morali odpraviti, vse do tedaj pa smičišče ostaja zaprto.

Smučarje v Italijo vozijo z avtobusom

Lokalna turistična organizacija Bovec je poskrbela za brezplačni avtobusni prevoz smučarjev na italijansko smučišče Sella Nevea vse dotlej, dokler ne bo začela ponovno delovati krožno kabinska žičnica na smučišče Kanin.

Uro in pol

Prevoznik Etvin Berginc, ki za LTO Bovec pogodbeno opravlja avtobusne prevoze, je za STA povedal, da so danes organizirali prevoz z dvema avtobusoma za 50 do 70 gostov, ki trenutno bivajo v Bovcu. Pot do smučišča Sella Nevea je dolga 32 kilometrov, zanjo pa potrebujejo približno uro in pol. "Smučarje smo v Bovcu pobrali okrog 8.30, iz Selle Nevee pa se bomo vračali ob 16.30," je še povedal Berginc.

Udarec za ATC Kanin

Zaprtje  ATC Kanin pomeni precejšnji udarec. Družba bi namreč potrebovala dobro smučarsko sezono, saj je precej zadolžena, zato tolikšen izpad dohodka ni spodbuden. Dnevno namreč zaradi zaprtega smučišča izgublja med 5000 in 10.000 evrov, odvisno od dneva v tednu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.