Kapital za rusko hčer

Foto: Žurnal24 Po nekaterih informacijah naj bi bil Lovšin osumljen, da je podjetju Riko Moskva
Intereuropa. Pogoj za dokončanje investicije v Moskvi je dokapitalizacija.
Oglej si celoten članek

 

44 milijonov evrov naj bi po prvotnih ocenah znašala investicija v Čehov, kar je na ravni predvidene dokapitalizacije hčerinske družbe.

Intereuropa bo z od 40 do 50 milijoni evrov dokapitalizirala hčerinsko družbo Intereuropa East. Po besedah predsednika nadzornega sveta družbe Bruna Koreliča gre za konverzijo kreditov v kapital.

Uprava družbe sporoča, da je namen dokapitalizacije ureditev virov financiranja gradnje logističnega centra Čehov ter vzpostavitev solventnosti in kapitalske ustreznosti ruske hčerinske družbe. Naložba v logistični terminal obremenjuje tudi poslovanje Intereurope, saj je bila v veliki meri financirana z dolžniškimi viri.

Letos z izgubo
Intereuropa naj bi letošnje poslovno leto tudi zaradi investicije v logistični center pri Moskvi končala z izgubo. V prvih devetih mesecih je ta znašala 5,4 milijona evrov. Družba za prihodnje leto načrtuje 5,6 milijona evrov dobička.

Intereuropa je v gradnjo logističnega centra vložila 123 milijonov evrov, čeprav je bila prvotna vrednost investicije odobrena v višini 44,7 milijona evrov. Posebna revizija je pokazala, da je ruska hčerinska družba preplačala zemljišče. Zaradi spornega vodenja projekta in domnevnega okoriščanja je policija avgusta lani vložila ovadbo zoper Andreja Lovšina, zdaj že nekdanjega prvega moža Intereurope, delničarji pa so septembra podprli predlog uprave, da odškodninsko preganja nekdanje poslovodstvo družbe. Za pripravo tožb ima na voljo pol leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.