Kar milijarda prstov

Foto: Žurnal24 "Videoigre ustvarjam že od leta 1985, od svojega sedmega leta," pravi avtor Rune
Spletna videoigra in najbolje varovana skrivnost geekov.
Oglej si celoten članek

Najbolj iskana spletna videoigra na portalu Yahoo ni Halo ali kakšna druga megauspešnica, temveč širši javnosti manj znana Runescape.

Od študenta do milijonarja
Runescape je nastal pred desetletjem kot hišni projekt študenta Univerze v Cambridgeu Andrewa Gowerja. Danes sta skupaj z bratom, s katerim imata v lasti podjetje Jagex, na 566. mestu najbogatejših Britancev. Njuno premoženje ocenjujejo na okoli 140 milijonov evrov.

Za primerjavo lahko navedemo najbolj opevano spletno videoigro World of Warcraft, ki ima deset milijonov dejavnih uporabnikov. Številka je sicer impresivna, vendar ima Runescape kar desetkrat več uporabnikov. To jo uvršča v sam vrh najpopularnejših spletnih videoiger, kar potrjuje tudi Guinnessova knjiga rekordov. Poleg vsega lahko Runescape igrate brezplačno, na voljo pa je v štirih jezikih – slovenščine kajpak med njimi ne boste našli.

Hit posebno med šolarji
Zakaj je Runescape tako priljubljen? Poznavalci pravijo, da zato, ker je nezahteven, preprost in ga ni treba namestiti. Zadnje je še posebno priročno za šolarje, ki si vzamejo počitek med delanjem nalog in staršem pokažejo “prazen” računalnik, na katerem je med igrami samo nedolžna pasjansa. Poleg tega ga lahko igrate v visokokakovostni različici tudi na starejših in manj zmogljivih računalnikih.

Prihaja Mechscape
Gowerjev naslednji projekt naj bi bil Mechscape. Po spletnih forumih krožijo informacije, da gre za alternativo Runescapu in ne za nadomestek. Mechscape naj bi ciljal predvsem na starejšo publiko, Runescape je namreč hit predvsem med najstniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.