Karner s pisarno sredi Ljubljane

Foto: Imaxtree DSquared2 Foto: Žurnal24 Stavba podjetja Mihaela Karnerja Foto: Žurnal24 Stavba podjetja Mihaela Karnerja Foto: Žurnal24 Stavba podjetja Mihaela Karnerja
Preiskava. Policija sedeža podjetja na Vilharjevi cesti 27 še ni obiskala.
Oglej si celoten članek

Mihael Karner, ki zaradi nezakonite preprodaje steroidov skupaj z ženo Alenko v priporu čaka na izročitev Združenim državam Amerike, je očitno precej časa prebil tudi v Sloveniji. Sedež podjetja Nipl, zdaj Merideis, trgovanje z nepremičninami, ki ga vodi, je sredi prestolnice. Na ugledni Vilharjevi cesti 27 v soseščini državnega Mobitela. Da podjetje domuje na tem naslovu, po poštnih nabiralnikih na stavbi ali tablah v avli ni mogoče ugotoviti, a že sprehod do prvega nadstropja razkrije, da je za enimi od vrat poslovni prostor Karnerjevega podjetja.

Na vratih kukalo

Sosedje na Vilharjevi cesti so bili redkobesedni. Nekateri so nas poskušali na hitro odpraviti s "tu nismo nikoli nikogar videli", drugi pa so le povedali, da so Karnerja videvali skoraj vsak dan in da je pri njem delalo še nekaj fantov. Za vrati, na katerih je, zanimivo, tudi kukalo, kot da bi šlo za vrata v stanovanje, naj bi bil 70 kvadratnih metrov velik poslovni prostor. "Fantje so v službo prihajali redno, vsak dan, kot v vsakem drugem podjetju, zadnja dva, tri dni pa jih res nismo več videli," smo izvedeli. Dodali so, da kriminalistov tam še niso opazili, o Karnerjevih nepremičninskih poslih pa ni nihče vedel povedati česa konkretnejšega.

Podjetje iz Paname

Karner ima sicer v sodnem registru kot direktor stalni naslov naveden na Ločnikarjevi ulici 7 na Viču, a tam ne živi. Njegovi starši in brat Matevž so zastopniki podjetja Karner Import - Export, ki je registrirano na naslovu V Murglah 177. Brat Matevž vodi tudi računalniško podjetje Palea, ki ima sedež na Tbilisijski ulici in po podatkih GVina dva zaposlena, lastnica podjetja pa je panamska družba Pabas Holding. Po prihodkih majhno podjetje je imelo po zadnjih dostopnih podatkih dober milijon sredstev in več kot 700 tisoč evrov kapitala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.