Karnerjevo so spet izpustili

Foto: Bundeskriminalamt
Foto: Bundeskriminalamt
Alenka Karner je od četrtka znova na prostosti, je povedal njen odvetnik Roland Grilc. Spustili so jo, ker je avstrijsko ustavno sodišče izročitev zakoncev ZDA ustavilo do 30. aprila.
Oglej si celoten članek

Karnerjeva, ki so jo skupaj s soprogom zaradi suma preprodaje prepovedanih anabolikov prek spleta aretirali v Avstriji, je bila proti plačilu varščine slaba dva tedna že na prostosti, dokler je niso v torek znova priprli. Kot je danes povedal Grilc, je po njegovem mnenju zdaj že v Sloveniji, saj se lahko prosto giblje, le dosegljiva mora biti. Mihael Karner za zdaj ostaja v priporu.

Odločitev v drugi polovici aprila

Alenko Karner so v četrtek zvečer izpustili na Dunaju, kamor so oba zakonca prepeljali iz pripora v Celovcu. Za danes je bila namreč na dunajskem letališču pričakovana njuna izročitev ameriškim predstavnikom, ki pa jo je ustavno sodišče ustavilo. Nadaljnjo odločitev ustavnega sodišča Grilc pričakuje v drugi polovici aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:10 30. Marec 2012.

    ...zanimivo, kako je zadeva o samomoru Slivnika, čez noč potihnila...

  • 17:10 30. Marec 2012.

    ...zanimivo, kako je zadeva o samomoru Slivnika, čez noč potihnila...

  • 15:20 30. Marec 2012.

    St. Quentin ali pa Rykers prison. Pa naj tam uživata z 38 milijoni€...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.