Katarci bi kupili hotel Palace

Foto: Žurnal24 Palace je sicer edini hotel s petimi zvezdicami iz ranga de luxe pri nas. (Foto:
Tuja investicija. Pred nakupom testirajo poslovno okolje pri nas, saj imajo slabe izkušnje.
Oglej si celoten članek

Katarski investitorji se zanimajo za investicije v slovenski turizem. Viri blizu vrhu finančnega ministrstva so povedali, da bi radi kupili portoroški hotel Palace.

Katarska delegacija se je pri nas mudila konec julija, ko se je z emirjem Katarja šejkom Hamadom bin Khalifom Al Thanijem sestal tudi premier Borut Pahor. Zaradi nadaljevanja pogovorov naj bi se vrnili prihodnji mesec. Je pa neuradno slišati, da so Katarci pred vlaganjem v Sloveniji zaradi slabih izkušenj in neprijaznosti našega poslovnega okolja za tuje investicije zelo previdni in želijo pred večjimi investicijami testirati poslovno okolje.

Edini de luxe hotel
Z informacijo o katarskih interesih na Obali so seznanjeni tudi v primorskih gospodarskih krogih. Nekaterim se zdi smiselno, da bi ob Palaceu Katarcem v paketu ponudili Golf Istra in portoroško letališče. Dodajajo, da bi bilo smiselno v paket vključiti še Marino Portorož, ki pa je v večinski lasti Term Čatež.

Palace je sicer edini hotel s petimi zvezdicami iz ranga de luxe pri nas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.