Katarina opravila posel za Grimsa

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Naši novi prebivalci so praktično zastonj. Strašenje z odškodninami je bilo odveč.
Oglej si celoten članek

Da bi bil izbrisani, ki v zadnjih 18 letih živi v tujini, upravičen do stalnega prebivanja v Sloveniji, mora dokazati, da je bil prisiljen oditi. Okej. Mora pa tudi dokazati, da se je v vseh teh letih poskušal vrniti. Kako? Tudi če gre prek teh in preostalih birokratskih ovir (da denarja, časa in živcev ne omenjamo) in dobi dovoljenje za stalno bivanje, se mora v enem letu vrniti v Slovenijo. Kdo lahko v enem letu tukaj dobi službo in stanovanje ter uredi spodobne življenjske pogoje še za člane svoje družine? Donald Trump? Malokdo.

Sprenevedanje. Zato je bila vsa žgoča razprava o mastnih odškodninah, ki naj bi jih dobilo 25 tisoč izbrisanih, eno veliko sprenevedanje. Na valu nacionalističnih čustev desnica jaha že dolgo, žal pa se ji je pridružila še vlada Boruta Pahorja, ki se sicer ima za levo, a to sploh ni. Pravzaprav lahko rečemo, da je Katarina Kresal opravila odličen posel za Branka Grimsa – formalnopravno je zadeva končana, v bistvu pa bo krivica zgolj formalno odpravljena le polovici prizadetih, dejansko pa malokomu. Odškodnino bi moral vsak dokazovati sam. Brez skrbi: slovensko sodišče je še nobenemu ni dosodilo. Državljani smo lahko mirni: naš davkoplačevalski denar lahko mirno zapravljajo za falcone, anekse najrazličnejših gradenj in druge potrebščine. Velika večina naših novih stalnih prebivalcev je praktično zastonj. Kar utegne državo stati, je sodba iz Strasbourga, kjer so že ugotovili, da je Slovenija Berishi in še sedmim izbrisanim kršila pravico do družinskega življenja. Le to bo nekaj stalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.