Katere kreme najboljše?

Foto: Žurnal24 Raziskava je pokazala, da med obljubo proizvajalcev in dejansko zaščito sredstva
Večina sredstev za sončenje, namenjenih otrokom oz. celotni družini, z zaščitnim faktorjem 30 ali več je bila na testu dobro ocenjenih.
Oglej si celoten članek

Pred sevanjem UVB slabše, kot je zapisano na embalaži, ščiti le eno izmed 15 testiranih sredstev za sončenje, in sicer sredstvo Lovea, pršilo za otroke z zaščitnim faktorjem 30. Ravno zaradi tega je bilo to sredstvo najslabše ocenjeno, prislužilo si je oznako nezadovoljivo.

Dobro oceno so dobili mleko za sončenje za otroke La Roche Posay (30), mleko za sončenje za otroke Bübchen (SF 30), mleko za sončenje za otroke CadeaVera (LSF 30), mleko za sončenje za otroke Nivea sun swim & play (SPF +50), pršilo za sončenje za otroke Avon sun s turkizno zaščito (SPF 30), pršilo za sončenje za otroke Eucerin (50+), pršilo za sončenje za otroke Garnier Ambre Solaire (LSF 30), pršilo za sončenje za otroke Garnier Ambre Solaire (LSF 50+), mleko za sončenje za otroke Sun Mix (SPF 30), pršilo za sončenje Vichy Capital Solei - multi positions 30, mleko za sončenje za otroke Sundance kids (LSF 30) in mleko za sončenje Vichy Capital Solei Enfants Lait visage et corps 50+.

Seveda pa rdečice na koži tudi najboljša sončna krema ne more preprečiti, če je otrok ves dan pod žgočim soncem
ZPS

Eucerinovo pršilo z zaščitnim faktorjem 50+ so ob tem še posebej izpostavili, saj pri njem v laboratoriju niso zaznali nobenih sprememb na koži.

Oceno povprečno sta dobili mleko za sončenje za otroke Nivea Sun (LSF 30) in Nivea Sun Children's pocket size (SPF 30). Omenjena izdelka sta slabšo oceno dobila, ker sta imela težave z vodoodpornostjo.

Tudi nad 100 evrov
Cene kakovostnih sredstev za sončenje se gibljejo med nekaj manj kot 30 evri za liter, lahko pa presežejo tudi 100 evrov za liter. Tokratni test, objavljen v reviji Vip, pa je po oceni ZPS ponovno pokazal, da tudi nekateri najcenejši izdelki zagotavljajo dobro zaščito.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.