Kateri podmladek prisluškuje Venu Tauferju?

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Predsednik Društva slovenskih pisateljev Veno Taufer je prepričan, da že dober mesec dni prisluškujejo njegovemu telefonu, elektronsko pošto pa blokirajo.
Oglej si celoten članek

Po njegovih besedah je njegova telefonska številka očitno zanimiva za "nek podmladek". Že od novembra 1958, ko so zaradi članka v Reviji 57 zaprli Jožeta Pučnika, pravi, da je bil navajen, da so ga zasliševali, mu zasledovali in prisluškovali. Leta 1989 je bilo tega konec in Taufer je, ko je pojasnil, začel "normalno dihati".

Ker je bil prisluškovanja vajen, ga je pred dobrim mesecem dni tudi hitreje zaznal. "Sprva so mi rekli, da sem paničen, da to je nemogoče, ker sem govoril, da smo z enim korakom že v Severni Koreji," je dejal. Ko je dokazal, da je to res, pa so se po njegovih besedah zgrozili.

Zloraba v strankarske namene?

Predstavnik Koordinacijskega odbora kulture Slovenije (KOKS) Igor Koršič je na današnji novinarski konferenci opozoril, da je javnost premalo pozorna na opozorila Sindikata vladne agencije glede domnevno spornih kadrovanj v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova). Kot je dejal Koršič, bi bilo treba opozorila, da se Sova zlorablja v osebne in strankarske namene, vzeti resno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 05:37 29. Januar 2013.

    In tožilstvo bo seveda zagrabilo podmladek in male oblasti željne jurišnike sDs in njenega ljubega vodjo in jim takoj prepovedalo …

  • 05:35 29. Januar 2013.

    Na naslovnico pride tale gospod (to je za vsakega kultiviranega človeka, že zaradi častitljivih let in tudi funkcije, ki jo …

  • 05:31 29. Januar 2013.

    Kranjica. Pomota. Če ne bi bilo voljnega podmladka, ki ničesar ne ve in je lahka hrana za vse politikante, bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.