Kavalirja spet na ulici

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Okolju prijazni vozili Kavalir bosta od danes naprej že peto leto zapored meščanom in obiskovalcem Ljubljane brezplačno nudili prevoz in dostop do vseh pomembnejših ciljev v mestni peš coni.
Oglej si celoten članek

Kavalirja bosta na voljo predvsem tistim, ki težje hodijo in turistom, so sporočili iz javnega podjetja Ljubljanski potniški promet (LPP).

Kavalirja bosta po središču mesta vozila vsak dan od 8. do 20. ure, njuna sezona pa se bo zaključila 31. oktobra. Dva dni v letu bosta vozila tudi na ljubljanskih Žalah (31. oktobra in 1. novembra), so še sporočili z LPP.

Hkrati lahko pelje pet ljudi

Zaradi njune nizke hitrosti ju potniki lahko ustavijo kar med vožnjo, dosegljiva pa sta tudi na klic. Prevoz s Kavalirjem je za uporabnike brezplačen in ga lahko naročijo na dveh telefonskih številkah (031 666 331 in 031 666 332). Kot so še pojasnili na LPP, Kavalir vozi brez postajališč, po želji potnikov, na njem pa se lahko pelje do pet potnikov hkrati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:14 29. Marec 2013.

    Pa pazijo naj na pešce v peš conah. Niso nobene izjeme. Če morajo kolesarji, morajo tudi oni. Včasih komaj odskočiš, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.