Kazensko ovadili nekdanjega bančnika

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
NPU je kazensko ovadil bančnika, ki je banki povzročil 1.7 mio EUR premoženjske škode
Oglej si celoten članek

Nacionalni preiskovalni urad je na Specializirano državno tožilstvo kazensko vložil ovadbo zoper nekdanjega vodilnega uslužbenca ene od poslovnih bank zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

"Ugotovljeno je bilo, da je 47-letni nekdanji bančnik v obodbju od 2010 do 2012 naklepoma odobril več kreditov trem gospodarskim družbam, kljub temu, da družbe niso bile kreditno sposobne in niso zagotovile primernih kreditnih zavarovanj," je povedal direktor NPU Darko Majhenič. "Družbe kreditojemalke kreditov po zapadlosti niso vrnile, niti jih banka ni mogla drugače izterjati, zaradi česar so si pridobile premoženjsko korist v skupnem znesku okoli 1.7 mio EUR."

Po neuradnih informacijah časnika Finance gre za Matjaža Pohlina, ki je delal v domžalski enoti NLB.

Preiskovalci so kazensko ovadili tudi tri direktorje vseh družb kreditojemalk zaradi utemeljenega suma, da so osumljenega napeljali k storitvi kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.