Kaznovan, ker je plaval predaleč od obale

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Hrvaška policija je kaznovala 50-letnega nemškega državljana, ki je v ponedeljek plaval od Zadra proti pet kilometrov oddaljenemu otoku Ugljan, poroča časnik Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani.
Oglej si celoten članek

Nemec bo moral plačati tisoč kun (135 evrov) kazni, saj po hrvaški zakonodaji plavalci brez spremstva ne smejo biti dlje kot 150 metrov od obale.

Meščani zadrske soseske Diklo so v ponedeljek zvečer okoli 19. ure obvestili policijo, da je neki moški začel plavati proti pet kilometrov oddaljenemu Ugljanu.

Kasneje je policija približno dva kilometra od obale opazila 50-letnika, za katerega so ocenili, da je podhlajen. Prepeljali so ga nazaj v Zadar, nato pa so mu izrekli kazen, ker je plaval brez spremstva več kot 150 metrov od obale.

Tako kot gliserji na Hrvaškem ne smejo voziti blizu obale, tudi plavalci ne smejo biti zunaj obalnega pasu brez spremstva, še posebej, če gre za prometno območje, kot je Zadrski kanal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:07 21. Avgust 2012.

    ja kaj pa je tu čudnega ? predpisi so in jih je potrebno spoštovati...kaj balkanci mislite ,da v Nemačkoj nebi …

  • 15:10 21. Avgust 2012.

    ** Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja. Uredništvo zurnal24.si **

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.