KDD Istrabenzu prepovedala prodajo delnic

Foto: Žurnal24 Nadzorni svet Istrabenza je potrdil program finančnega prestrukturiranja holdinš
Centralna klirinško depotna družba (KDD) je holdinški družbi Istrabenz onemogočila, da bi prodala nekaj manj kot deset odstotkov delnic Mercatorja.
Oglej si celoten članek

Komu so želeli prodati Mercatorjeve delnice, v Istrabenzu, ki je lastnik 376.797 oziroma 10,01 odstotka delnic trgovske družbe, niso želeli razkriti.

Istrabenz je izdal zahtevo za prenos delnic na osnovi že sklenjenih kupoprodajnih pogodb za dva svežnja Mercatorjevih delnic v obsegu 331.797 in 42.968 delnic, vendar so ga borznoposredniške družbe obvestile, da razpolaganje z delnicami ni dovoljeno, je družba objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Do objave tega obvestila v Istrabenzu niso bili seznanjeni s kakršnokoli prepovedjo razpolaganja z delnicami Mercatorja.

Kot pojasnjujejo v Istrabenzu, jim je bila z onemogočenjem prenosa delnic na kupca okrnjena kredibilnost v odnosu do poslovnih partnerjev, s katerimi je sklenil pogodbi. S tem mu je bila povzročena škoda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.