Kdo bo kuhal in stregel?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Informativni dan. Zanimanja za gostinsko šolo manj kot potreb.
Oglej si celoten članek

Med poklici, po katerih je med delodajalci na območju Dolenjske in Bele krajine, kot so nam povedali na novomeški območni službi zavoda za zaposlovanje, največ povpraševanja, sta tudi kuhar in natakar, a zanimanje zanju je med osnovnošolci manjše kot v preteklosti.

Trend so gimnazije

“Eden od razlogov je ta, da sta poklica v gostinsko-turističnem sektorju slabo finančno ovrednotena. Eden pa je gotovo tudi ta, da so v trendu srednje šole, pri katerih se ni treba že pri 15 letih odločiti za poklic, torej gimnazije,” nam je povedal Jože Avsec, ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto. Zadnja leta v tej šoli, ki pokriva območje Dolenjske, Bele krajine in Posavja, v omenjena programa vsako leto na novo vpišejo skupaj od 50 do 65 dijakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.