Kdo bo na vrhu Darsa?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Danes se izteče razpis za predsednika in dva člana uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars).
Oglej si celoten članek

Dars od konca junija, ko so nadzorniki razrešili dotedanjo predsednico uprave Matejo Duhovnik in članico Gordano Bošković, začasno vodi Matjaž Knez, član uprave pa je Tine Svoljšak.

Medtem ko je bila uprava Darsa pod vodstvom Duhovnikove tričlanska - v upravi namreč sedi tudi delavski direktor -, bo nova uprava štiričlanska, torej poleg treh na razpisu izbranih članov še delavski direktor. Delavce v upravi zastopa Alojz Ratajc.

Vsi zainteresirani za predsednika in člana uprave Darsa morajo svoje prijave na omenjena delovna mesta posredovati danes do polnoči. Med pogoji sta med drugim najmanj univerzitetna izobrazba ustrezne smeri in najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih mestih ali v organih upravljanja.

Ne smejo biti pravnomočno obsojeni

Kandidati morajo podati tudi izjavo, da niso bili pravnomočno obsojeni zaradi kaznivega dejanja zoper gospodarstvo, delovno razmerje in socialno varnost, pravni promet, premoženje, okolje, prostor in naravne vire. Ta omejitev velja za obdobje petih let po pravnomočnosti sodbe, a ne poteče prej kot dve leti po prestani zaporni kazni.

Kandidati morajo poleg tega izjaviti, da niso bili člani uprave podjetja, nad katerim je bil začet stečajni postopek, ni smel biti pravnomočno obsojen na plačilo odškodnine upnikom po veljavnih predpisih o finančnem poslovanju podjetij, zadnja omejitev pa velja za obdobje dveh let po pravnomočnosti sodbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.