Kdo je koga klical

Foto: Žurnal24 “To, da sem vam na voljo, je moje delo, za katerega sem plačan. In to dobro,” je
Pahor. Na novinarska vprašanja o Luki ni želel odgovarjati, a se je tam napovedal.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade Borut Pahor se je včeraj ob robu slavnostne akademije Univerze na Primorskem srečal s primorskimi gospodarstveniki in jim obljubil pomoč pri reševanju njihovih težav. Ni pa našel časa za odgovarjanje na novinarska vprašanja.

No go.
Borut Pahor o tem, kaj bo, če ne bo nujnih sprememb v državni 
birokraciji.

Pahor je v prostorih Primorske gospodarske zbornice sicer veliko govoril o Luki Koper, kjer je v bližnji prihodnosti napovedal tudi svoj obisk. Ni pa želel komentirati vpletenosti državnega sekretarja na ministrstvu za promet Igorja Jakomina v sporne luške posle (v povezavi s katerimi je poslanec Srečko Prijatelj pristal v koprskem zaporu). Prav tako niti prek njegovega kabineta ni bilo mogoče izvedeti, kaj pravi na demanti njegovih izjav, ki so ga poslali iz Luke Koper.

Pahor je namreč nedavno na tiskovni konferenci dejal, da ga je v zvezi z revizijo v Luki klical predsednik uprave družbe Gregor Veselko, medtem ko so v Luki to pisno zanikali in zatrdili, da je Veselka klical Pahor (kar smo objavili včeraj). O tem smo zaman spraševali tudi Veselka, ki je odvrnil le, da ničesar ne komentira, saj mediji njegove “izjave režejo” in se dogajajo napačne interpretacije.

Vse povabil v Luko
Pahor je imel veliko več posluha za gospodarstvenike in njihove težave. Udeležence srečanja je celo pozval, naj se mu pridružijo ob njegovem obisku v Luki Koper. “To, da sem vam na voljo, je moje delo, za katerega sem plačan. In to dobro,” je pripomnil.

“Kaj konkretno? ... Katero ministrstvo?” je Pahor pozorno zapisoval težave, ki mu jih je našteval koprski podjetnik Emil Grižon. “Odgovor dobiš po mejlu v 48 urah,” mu je rekel nazadnje. “Naslednji?”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.