Kdo laže in zavaja?

Foto: Žurnal24 "Razpravam je mesto v hramu demokracije, sicer besedo dobi ulica," pravi Černač.
Na izredno sejo? Opozicija: Pahor zavaja glede stika z odprtim morjem. Pahor: To je retorično vprašanje.
Oglej si celoten članek

Spor. "Če bi odnose med državama poskušali povzeti v eni besedi, bi bila ta beseda nedvomno spor. Sporazum je umno reševanje spora. In nasprotovanje sporazumu je nesporazum, nadaljevanje spora," je sinoči na koalicijski tribuni za arbitražni sporazum dejal prvak Zaresa Gregor Golobič.

Zavaja Kosorjeva ali Pahor?
Ker je hrvaška premierka Jadranka Kosor kot Pahorjeva sopodpisnica arbitražnega sporazuma v sredo že drugič zanikala, da bi se s premierjem Borutom Pahorjem dogovorila za teritorialni izhod Slovenije na odprto morje, so opozicijske SDS, SLS in SNS včeraj zahtevale sklic izredne seje državnega zbora.

Kampanja. Predsednik državnega zbora mora o zahtevi izredne seje odločiti v 15 dneh, kar pomeni, da bi poslanci o arbitražnem sporazumu lahko razpravljali tik pred referendumom.

V razpravi naj bi se dokopali do odgovora, ali zavaja Kosorjeva ali Pahor, ki trdi, da je tak izhod dogovorjen. "Še pred odločanjem na referendumu je treba razčistiti, zakaj je Pahor sporazum podpisal in zakaj je k ratifikaciji nagovoril državni zbor, čeprav je ves čas vedel, da Sloveniji ne omogoča neposrednega teritorialnega stika z odprtim morjem," je povedal poslanec SDS Zvonko Černač.

Türk: Imamo premalo rib
Včeraj se je v kampanji znova oglasil predsednik republike Danilo Türk. SDS-ovo uporabo citata iz njegove knjige, kjer Slovenijo označuje za geografsko prikrajšano državo, označuje za manipulacijo: "Države z geografsko neugodnim položajem so tiste, ki ne morejo prehraniti lastnega prebivalstva z ribami iz lastnih voda in so zato odvisne od uvoza rib. In taka je Slovenija."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.