Kdo ostane in kdo gre

Foto: Žurnal24 Sluiter hoče v Gorenju, ki ga vodi Bobinac, prevzeti nadzor ali pa delež, ki ga
Franjo Bobinac & co. Prihodnji torek bo seja nadzornikov, ko bi lahko bile potegnjene prve poteze.
Oglej si celoten članek

Ozadje. “Novi nadzorniki tri mesece intenzivno pregledujejo določene posle Gorenja. Pritiska se na upravo. Skupina bo imela letos solidne rezultate, ampak zdaj je potrebno, da se družba končno začne upravljati kot velika mednarodna korporacija.” Tako je razmere opisal eden od lastnikov Gorenja.

Nočem prevzeti Gorenja. Uprava pa ga očitno hoče prodati strateškemu partnerju, kar bi bilo slabo.
Philip Sluiter, 6,7-odstotni lastnik Gorenja

“To je delo nadzornikov”
Bomo v kratkem torej priča menjavi uprave z Bobincem na čelu? “Philip Sluiter misli, da bi bilo treba zamenjati vse, tudi Bobinca,” pravi sogovornik. Odgovoru, ali je za to kaj soglasja tudi med domačimi lastniki, med katerimi je skoraj četrtinski delež v rokah paradržavnega Kada, pa se izogne: “Lastniki so v zadnjem letu poskrbeli za finančne vire in nov nadzorni svet (NS). Od tu naprej je naloga NS, da izpelje, kar je treba.” Ali to pomeni tudi menjavo članice uprave za finance, o čemer se govori neuradno, bo znano v torek, ko se sestane NS. Njegov predsednik Uroš Slavinec je bil zaradi poti v Rusijo danes za komentarje nedosegljiv.

Bodo pa na mizi nadzornikov zagotovo poslovni rezultati Gorenja v prvih devetih mesecih in odziv na pismo Sluiterja, sicer 6,7-odstotnega lastnika Gorenja. Ta je po pisanju Financ v zameno za reševanje propadle dokapitalizacije v ponedeljek od NS med drugim zahteval, naj v podjetje pridejo “finančni forenziki, ki bi razjasnili dvome o pomanjkanju transparentnosti članov uprave”.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.