Kdo si želi Mercatorja

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Londonska investicijska banka ING, ki svetuje pri prodaji večinskega deleža Mercatorja, še danes izbira nezavezujoče ponudbe za Mercator. ING je povpraševanje posredovala vsem, ki so kdaj izrazili zanimanje za Mercator, tudi hrvaškemu Agrokorju.
Oglej si celoten članek

Po nekaterih neuradnih informacijah so ponudbe do zdaj oddali samo finančni igralci, med njimi skladi Mid Europa, Warburg Pincus in TPG. Agrokor, ki je v lasti Ivice Todorića, naj bi bil edini strateški vlagatelj, ki še pripravlja ponudbo za slovenskega trgovca, nameravano koncentracijo z Mercatorjem pa je sicer že priglasil tudi uradu za varstvo konkurence.

Izvršni podpredsednik za izvozne trge v hrvaški skupini Agrokor Damir Kuštrak je v petek ob robu konference FDI Summit v Ljubljani zatrdil, da bodo v družbi danes sprejeli odločitev, ali bodo oddali ponudbo. "Zadevo seveda spremljamo, analiziramo, pripravljamo. Pred nami je dolg konec tedna," je poudaril. Ob tem je izrazil upanje, da se tokratni poskus prodaje Mercatorja ne bo izjalovil.

Nekateri slovenski mediji so sicer zadnje dni poročali, da naj bi se za vstop v Mercator zanimal tudi francoski Leclerc, ki ima v Sloveniji dva centra, in sicer v Ljubljani in Mariboru.

Skupaj 50,03 odstotka Mercatorja prodajajo Abanka, Banka Celje, Gorenjska banka, banka Hypo Alpe Adria, delniški investicijski sklad NFD 1, NFD Holding, NKBM, NLB, Pivovarna Laško, Pivovarna Union in Radenska. Omenjeni delničarji so junija letos podpisali sporazum o skupni prodaji trgovskega podjetja, prodajni postopek pa zaupali banki ING iz Londona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:44 17. Oktober 2011.

    Komu bodo prodali Mercator? Tajkunom seveda. Takšnim, ki so mastno služili (kradli) v času, ko je veljala parola "umik države …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.