Kebab: Lahko bi se okužili

Foto: Žurnal24 null
Na fotografijo našega bralca, na kateri se golob v restavraciji s hitro prehrano v Ljubljani hrani z mesom, pripravljenim za kebab, so se odzvali na Inštitutu za varovanje zdravja RS (IVZ).
Oglej si celoten članek

"Ni prav, da imajo živali dostop do hitro pokvarljivih živil (surovega mesa) v obratu družbene prehrane. To je eno izmed osnovnih  pravil pri nas in v tujini. Sploh pa mora biti surovo meso, ki je hitro pokvarljivo živilo, v hladilniku ali zamrzovalniku. Kos mesa, s katerim se je hranil golob, bi morali zavreči," pravijo na IVZ o primeru, o katerem smo poročali prejšnji teden.

Lahko bi se okužili
Dodajajo, da bi se ljudje s tovrstnim mesom lahko okužili. "Pa tudi zaradi tega, ker je bilo surovo meso na sobni temperaturi.  Zaradi zaužitja takšnega mesa lahko ljudje teoretično zbolijo z znaki črevesne nalezljive bolezni – po domače dobijo prebavne motnje," svarijo na IVZ.

Občana, ki je posnel fotografijo, pozivajo, naj o primeru poroča zdravstveni inšpekciji, ki bi opravila izredni pregled obrata in opozorila na nedoslednosti pri pripravi in shranjevanju živil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.