Kek Američanom: "Je kaj nujnega?"

Foto: Žurnal24 Poslanec Kek je že drugič pisal ameriškemu veleposlaništvu, da "ne razume vabila
Lekcija veleposlaništvu. Samo Američani slovenskih poslancev na sprejeme ne vabijo v slovenščini.
Oglej si celoten članek

"Kot poslancu Državnega zbora Republike Slovenija ste mi poslali nek dopis v tujem jeziku. Je kaj nujnega?" S tem dopisom po elektronski pošti se je poslanec Zaresa Franci Kek pred dnevi odzval na pošto ameriške ambasade v Sloveniji, v kateri ga zgolj v angleščini, ne pa tudi v slovenščini, vabijo na julijsko praznovanje 234. obletnice podpisa Deklaracije o neodvisnosti ZDA.

Sprejem ob osrednjem ameriškem državnem prazniku 4. julija bo 1. julija.

Drugi v slovenščini
Kek nam je povedal, da je enako ravnal tudi lani. Pojasnjuje: "Vsa predstavništva tujih držav v Sloveniji pošiljajo vabila v svojem jeziku in obenem v slovenščini. Ameriška ambasada pa vabila pošilja le v angleščini. Menim, da je prav, da jih kot poslanec slovenskega parlamenta opozorim na uporabo uradnega jezika v Sloveniji."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.