Ker jes, bi te rad vidu zgoraj bres

Dokler imamo tako ministrstvo za kulturo, bomo zelo nekulturen narod.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Matej Košir (Foto: Žurnal24) Zadnje (predvidene) spremembe medijske zakonodaje so popoln absurd. Ministrstvo za kulturo je medtem, ko se mediji preprodajajo kot suhe hruške, začelo zastarelo zakonodajo spreminjati pri kvotah za slovensko glasbo in pri spletnih komentarjih vas uporabnikov. O transparentnosti lastništva medijev, popravku, statusu medijev in novinarjev pa nič. Ne bom se spuščal v podrobnosti, ampak le toliko, da bo slika jasna. Ko gre za slovensko glasbo, ministrstvo postavlja nov prime time kdaj naj bi se ta vrtela. Radijske postaje so namreč zdaj kvote lovile zvečer in ponoči, zdaj bi jih morale pa čez dan. Sankcije so rigorozne in pri kršitvah lahko pride tudi zaplembe opreme radia.

In še vzgojne  misli : "Nisem pijan, a priznam, to je vse kar si želim". Pa poglobljene: "Tu je lepo, tu sem doma, čutim, da jutri bo konec sveta". Pa Čukur, ki je seveda malce poseben: "Šta se mora, se mora, sem si reku, in s poceni lepilom keramiko na steno prlepu". Pa drugo mesto, komad iz treh stavkov: "Če bi želel, bi me imel, če bi želel, bi šla do konca, če bi želel, bi ljubila se do sonca". Do sončnega vzhoda, ali na vesoljski ladji, usmerjeni v središče našega osončja? Prvo mesto je pripadlo Cover Lover. Skupini, ki mi je bila sicer všeč, poudarek je na bila. "V srce me je zadelo, v srce močno, lepo, da bi te rad imel celo, tvoje ime je v zvezdah zapisanoooo." Ti podaljšani o-ji in drugi medklici spet dajejo nek navidezen občutek rim,  kot bi poslušal otroke, ki se zmerjajo koliko ima kdo ljubic.

Ko sem malce povprašal poznavalce, kaj se je s fanti zgodilo, sem dobil odgovor, da so namenoma naredili komercialno sranje za bruhat, da bi jih radijske postaje vrtele, ker sicer jih nočejo. Kvote gor ali dol, slovenski jezik gor ali dol, to je žalostna realnost, ki jo ministrstvo za kulturo s tehničnimi in ne vsebinskimi prijemi še bolj rigorozno uzakonja.  

matej.kosir@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 06:47 22. Junij 2015.

    Od butalcev ki vodijo to državo 25 let boš moral še po Slovensko srat drugače tvojega dreka ne bo odplaknilo …

  • 06:47 22. Junij 2015.

    Od butalcev ki vodijo to državo 25 let boš moral še po Slovensko srat drugače tvojega dreka ne bo odplaknilo …

  • 06:46 22. Junij 2015.

    Od butalcev ki vodijo to državo 25 let boš moral še po Slovensko srat drugače tvojega dreka ne bo odplaknilo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.