Ker so jih dobili brez vinjete so zaprli avtocesto

Foto: B & B
Foto: B & B
Ker niso imeli vinjete, bi morali plačati globo, a so raje protestirali. Slabo se je izteklo.
Oglej si celoten članek

"Nekaj po pol dvanajsti uri so cestninski nadzorniki DARS obvestili policiste, da imajo na cestninski postaji Drnovo, za smer Ljubljana, težave z vozniki in potniki iz dveh vozil francoskih registrskih tablic, ki nista imeli vinjet," so sporočili policiisti novomeške policijske uprave. 

Avtocesta pol ure povsem zaprta

"Več oseb se je namreč zaradi kazni protestno usedlo na vozni pas avtoceste in tako ogrozilo sebe in druge udeležence v cestnem prometu, DARS pa je moral zaradi varnosti za približno pol ure zapreti vse steze za smer Obrežje - Ljubljana," so še pojasnili. 

Nakopali so si hude globe

Policisti so protestnike ob 12.30 odstranili, štirim državljanom Turčije pa napisali plačilne naloge po 400 evrov vsakemu. V nasprotju z zakonom so namreč zasedli javno cesto z namenom preprečevanja prometa na njej (2. odstavek 4. člena zakona o cestah). 

Eden od četverice jo je plačal takoj, drugim trem pa so začasno odvzeli dokumente, dobili jih bodo, ko bodo plačali globe. Dokument je začasno odvzel tudi Dars, ki jim je zaračunal globo zaradi vožnje po avtocesti brez vinjete. Ta znaša 300 evrov. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 22:35 9. September 2016.

    Borut Bafarski, sram te bodi, prodal bi svoj narod za nekaj begunskih ojrof iz Bruslja, iz naslova migrantof. Slovenci čakajo …

  • 14:59 9. September 2016.

    Pa kaj za vraga bluziš? V komentarju, ki ni nič drugega kot pisni zmazek, imaš 11 pravopisnih napak.<br />In v …

  • 10:54 9. September 2016.

    Ja sej... plačajo naj kar tisti, ki kršijo zakon hehehe

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.