Kitajska bi gradila v Sloveniji

Foto: Sutterstock
Foto: Sutterstock
Kitajska je pripravljena sodelovati pri vseh infrastrukturnih projektih v Sloveniji, pravi kitajski veleposlanik pri nas.
Oglej si celoten članek

V zadnjih letih so kitajska podjetja iskala priložnosti za vlaganje v Sloveniji, za to se je npr. zanimala Kitajska razvoja banka. Kitajska stran je pripravljena sodelovati s Slovenijo pri vseh operativnih infrastrukturnih projektih, vključno z železnicami, pristaniščem in avtocestami, je povedal kitajski veleposlanik v Sloveniji Džang Šjenji.

"Slovenija ima dober geografski položaj, naše dvostransko gospodarsko in trgovinsko sodelovanje je izjemno komplementarno. Če bosta obe strani zgrabili priložnost in raziskali potenciale, pa bo to pomenilo nov preboj," je še dodal.

Tudi Kitajci opozarjajo na naše poslovno okolje

Poudaril je, da je uspešnost projektov odvisna predvsem od poslovnega okolja. "Upamo, da bomo dosegli cilj s koristmi za obe strani skozi sodelovanje pri teh projektih, ki bodo izboljšali lokalno infrastrukturo in regionalno povezljivost ter vzpostavili dobre pogoje za nadaljnje sodelovanje kitajskih podjetij," je še povedal veleposlanik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 13:39 17. April 2013.

    Prav imate. Ta demografija bi pomenila propad na celi črti, kup smeti in revščine, nelegalnih priseljencev, črnih naselitev, mafijo, žal. …

  • 20:26 8. September 2012.

    25.000 itajskoh inžinirjev je bil pogoj, bi pa bila dobra kupčija . Kitajci so mislm da predlagali da celo precej …

  • 19:28 8. September 2012.

    Kolikor se jaz spomnim je o teh projektih govoril že Pahor na nekem neformalnem srečanju z novinarji. Pogoj kitajcev je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.