Kitajska navdušena nad slikami Lune

Foto: Žurnal24 Kitajska je pristanku na Luni vse bliže.
Kitajski premier Wen Jiabao je navdušeno pozdravil slike, poslane s prvega kitajskega lunarnega satelita. Te naj bi kazale, da se je Kitajski uspelo prebiti med vodilne svetovne tehnološke sile.
Oglej si celoten članek

Premier Wen Jiabao je med obiskom znanstvenikov, ki so kitajski lunarni modul Chang'e 1 vodili na poti okoli Lune, misijo razglasil za popoln uspeh. "Popoln uspeh prve raziskovalne misije okoli Lune bo pomagal spremeniti tisočletne sanje Kitajcev o pristanku na Luni v resničnost."

Leta 2003 je Kitajska postala šele tretja država, ki je poslala svojega človeka z raketo v vesoljem, in sicer za Sovjetsko zvezo in ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.