Kitajska: trčenje usodno za 23 ljudi

Foto: EPA Huda prometna nesreča na Kitajskem. Foto: EPA Huda prometna nesreča na Kitajskem. Foto: EPA Huda prometna nesreča na Kitajskem. Foto: EPA Huda prometna nesreča na Kitajskem.
V hudi prometni nesreči, ki se je zgodila zgodaj zjutraj na jugu Kitajske, je umrlo najmanj 23 ljudi, 29 pa je bilo ranjenih. V avtobus, ki se je nedovoljeno ustavil na avtocesti, je trčil tovornjak.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila na avtocesti v kitajski provinci Hubei, ko je voznik turističnega avtobusa z 52 potniki ustavil na odstavnem pasu cestišča, da bi eden od potnikov izstopil.

V avtobus je nato trčil tovornjak, trčenje pa je bilo tako silovito, da je avtobus potisnilo skozi zaščitno ograjo. Obe vozili je zajel ogenj.

Voznik tovornjaka vozil z veliko hitrostjo

V nesreči je umrl tudi voznik tovornjaka, ki naj bi bil po navedbah preiskovalcev ob trčenju utrujen, poleg tega pa naj bi vozil z veliko hitrostjo, poroča kitajska tiskovna agencija Xinhua.

Na avtobusu, ki je bil namenjen v mesto Tianmen v provinci Guangdong, naj po za zdaj znanih podatkih ne bi bilo tujcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.