Kitajska: v požaru stavbe 12 mrtvih

Foto: Žurnal24 požar, stolpnica, kitajska Foto: Žurnal24 požar, stolpnica, kitajska Foto: Žurnal24 požar, stolpnica, kitajska Foto: Žurnal24 požar, stolpnica, kitajska
V Šanghaju je zagorelo v tridesetnadstropni stolpnici. Požar je poškodoval deset nadstropij, 12 ljudi je umrlo. Nekateri so pred ognjenimi zublji celo skakali skozi okna.
Oglej si celoten članek
Fotografije goreče stolpnice si oglejte v GALERIJI.

V stolpnici, ki stoji v predelu mesta Jing'an in so jo prenavljali, je zagorelo okoli druge ure popoldne po lokalnem času, je sporočila kitajska tiskovna agencija Xinhua.

Ogenj je v trenutku zajel del stolpnice, v kateri živijo številni upokojeni učitelji, po poročanju prič pa je pred ognjenimi zublji s skokom skozi okno pobegnilo nekaj ljudi. Po poročanju Shanghaiist.com je ogenj poškodoval deset nadstropij stavbe.

Reševalcem je uspelo rešiti 90 ljudi. Shanghai Daily piše, da je umrlo 12 ljudi, okoli 50 je ranjenih. 

Vzrok za požar naj bi bil gradbeni material, ki se je vnel naj bi gradbeni material. Ogenj se je v trenutku razširil na gradbeni oder, nato pa še na samo stolpnico.

Z ognjem se je borilo kar okoli 80 gasilnih vozil, pri reševanju ujetih v goreči stavbi pa so pomagali celo helikopterji, a brez velikega uspeha, saj jih je oviral gost dim. Po navedbah mestnih oblasti so iz stolpnice rešili več kot sto ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.