Kje lahko hitreje zaslužite 50 evrov?

85 odstotkov gospodinjstev še ni zamenjalo dobavitelja elektrike. Prepričan sem, da tarnajo, kako draga je.
Oglej si celoten članek

Ko se je odprl trg z elektriko tudi za gospodinjstva sem distributerjem elektrike kot fizična oseba poslal povpraševanje, pa mi ni nihče niti odgovoril. Od takrat so se zgodili tektonski premiki, okrog 120 tisoč gospodinjstev je že zamenjalo dobavitelja, ampak hkrati to pomeni, da 85 odstotkov ni naredilo ničesar. In najbrž tarnajo, kako draga je elektrika.

Ko smo v zadnjih tednih objavili nekaj primerjav trenutno najugodnejše ponudbe, so se nekateri komentatorji pod člankom pridušali, da tratimo svoj in njihov čas zaradi nekaj centov razlike. Niso pa upoštevali, da je to razlika med trenutno najugodnejšimi ponudbami, ne pa med tem, kar je zdaj najcenejše, in tarifo, ki jo plačujejo. Konkreten primer: mesečni račun 60 evrov na mesec, zdaj so pri Gen I, ker so v preteklosti že zamenjali dobavitelja, a lahko kljub temu z zamenjavo v akciji Zveze potrošnikov Slovenije prihranijo skoraj 50 evrov na leto. Kje jih boste hitreje zaslužili?

Najti najcenejšo elektriko ni lahko. Kalkulator na spletni strani agencije za energijo ni več referenca, saj vam akcijskih in paketnih ponudb ne ponudi. Namesto njih je delo odlično opravil portal varcuj24.si. Če se boste odpravili preverjat kalkulatorje na spletnih straneh dobaviteljev, se boste najbrž zakvačkali.

Pri Gen- I bi najbrž izbrali akcijski paket Novi Najceneje, a te akcije ni že od novembra 2013, če izberete redni cenik pa vas kalkulator ne opozori, da boste imeli prvi mesec zastonj elektriko, to morate prebrati v novicah na prvi strani. Petrolov kalkulator vam ponudi akcijsko ceno za nove naročnike, ampak zamolči, da vas bodo nase vezali za celo leto.

Elektro energija spada me boljše, saj vam pokaže ceno pri več paketih ter kaj vam višja cena prinaša, na primer zagotovljeno ceno za 24 mesecev. Tudi Energija plus ponuja dober kalkulator, ki vam pokaže primerjavo cen v različnih paketih, manjka pa kratko pojasnilo, ali na primer zahtevajo vezavo. Če želite primerjavo paketov pri E3 morate podatke vnašati za vsak paket posebej, namesto pa bi enkrat vnesli podatke, kalkulator pa bi vam pokazal rezultate za vse pakete in pogoje, pod katerimi jih lahko sklenete. Tudi pri Elektru Gorenjska prodaja je treba najprej izbrati paket, bolje bi bilo, da bi kalkulator pokazal rezultate za vse pakete. Pri Elektru Celje energiji morate za to, da vam kalkulator pokaže najnižjo ponudbo, odkljukati posebno okno.

Akcija zveze potrošnikov Zamenjaj in prihrani, ki se ji lahko pridržite še danes in jutri, je dvigala veliko prahu. Naprej zaradi višine provizij in stroškov tujega partnerja, nato je kar precej prevetrila ponudbo na trgu, koliko je ometla tudi prah v glavah vseh ljudi, ki mislijo, da bodo ostali brez elektrike, če bodo zamenjali distributerja, bomo pa še videli.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:22 18. December 2014.

    Nehaj s to bedasto reklamo! Čas je že, da te banajo!

  • 21:58 18. December 2014.

    Ne seri!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.