Kje lahko ostanete v koloni

Foto: Pixell
Foto: Pixell
Povečan promet bo predvsem proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski.
Oglej si celoten članek

Zaradi prometne nesreče je cesta Izola - Koper pri Žusterni zaprta, nastaja zastoj. Možen obvoz je čez Markovec. Na primorski avtocesti je med Postojno in počivališčem Ravbarkomanda proti Ljubljani zaradi okvare tovornega vozila zaprt počasni pas. Na prometno-informacijskem centru pozivajo k previdni vožnji.

Povečan promet zaradi praznikov

Ob velikonočnih praznikih ta konec tedna na slovenskih cestah pričakujejo povečan promet od Avstrije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski. Ceste bodo najbolj obremenjene danes. Na mejnem prehodu Obrežje je že povečan promet na izstopu iz Slovenije, piše na spletnih straneh prometno-informacijskega centra.

Čakalna doba 15 minut

Predvidena čakalna doba za izstop iz Slovenije je na mejnem prehodu Obrežje za osebna vozila 15 minut, za avtobuse pa 40 minut. Čakanje se lahko podaljša tudi na ostalih mejnih prehodih s Hrvaško, predvsem na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje, v manjši meri pa tudi Sečovlje in Dragonja. Po izkušnjah pričakujejo čakalne dobe do pol ure, za tovorna vozila pa lahko tudi dve uri ali več.

Zapore med Kastelcem in Kozino

Zaradi praznikov so začasno prekinili dela na primorski avtocesti med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani, zaradi katerih so sicer v aprilu predvidene popolne zapore vsak delovnik med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj ter vsak vikend od petka od 20. ure zvečer do ponedeljka do 5. ure zjutraj. Naslednja popolna zapora bo v noči s torka na sredo.

V prometno-informacijskem centru voznike opozarjajo, da se bo danes poznal dotok vozil s tujo registracijo. Zato naj pričakujejo povečano gnečo na odsekih, ki so že sicer ob dnevnih prometnih konicah najbolj obremenjeni. Priporočajo veliko strpnosti, saj bo na cestah več utrujenih voznikov, zaradi gostejšega prometa pa je pričakovati več okvar vozil, prometnih nesreč in drugih izrednih dogodkov.

Pozanimajte se o prireditvah

Priporočajo tudi, da se vozniki pred odhodom na pot pozanimajo o morebitnih prireditvah, ki vplivajo na pretočnost in prevoznost posameznih cest. Vozniki naj bodo pozorni tudi na večje število vozil, ki jih v zimskem času ni na cestah, na primer na motoriste in kolesarje, še piše na spletnih straneh prometno-informacijskega centra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.