Kje živi največ milijonarjev?

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Hongkong Foto: Žurnal24 Pisa, Italija Foto: Žurnal24 Dresden, Nemčija Foto: Žurnal24 New York, Manhattan Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 London, Velika Britanija Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Tokio, Japonska
Svetovna gospodarska kriza je vplivala tudi na število milijonarjev, a kljub temu je to še vedno visoko. V galeriji si poglejte, kje živi največ milijonarjev na svetu.
Oglej si celoten članek

Študija Bostonske svetovalne skupine (BCG) je pokazala, da so se sredstva, s katerimi upravljajo menedžerji (brez njihovih osebnih vložkov v nepremičnine in lukskuzne dobrine), lani povečala za 11,5 odstotka na 111,5 bilijona dolarjev.

Lestvico prvih deset držav glede števila gospodinjstev, v katerih živijo milijonarji, si oglejte v galeriji.

Gospodinjstva, v katerih živijo milijonarji, pa so lani predstavljala le en odstotek vseh gospodinjstev na svetu.

Njihov delež v celotnem svetovnem bogastvu pa se je v primerjavi z letom 2008 lani povečal za eno odstotno točko (na 38 odstotkov).

V številu gospodinjstev, v katerih živijo milijonarji, še vedno prednjačijo Združene države Amerike. Je pa študija pokazala, da je bogastvo najbolj zgoščeno v Singapurju, saj ima tam več kot eno od desetih gospodinjstev premoženje, vredno več kot milijon dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.