KKR načrtuje prodajo Telemacha

Foto: zurnal24.si Telemach
Sklad KKR razmišlja o prodaji United Group, ki bi lahko bila vredna tri milijarde evrov, poroča Wall Street Journal.
Oglej si celoten članek

Skupina United Group združuje Telemach v Sloveniji in Bosni ter SBB v Srbiji, poleg kabelske televizije pa ponujajo tudi mobilno telefonijo, satelitsko televizijo ter plačljive programe, na primer Šport klub.

Največji igralci na trgu evropskih telekomunikacij so šli v nakupe, na primer Vodafone, je že kupil več podjetij, KKR pa naj bi želel s prodajo skočiti na ta vlak. Ker gre za relativno majhen trg nekdanje Jugoslavije, velikega zanimanja največjih igralcev bankirji, ki so govorili z novinarjem, ne pričakujejo.

Kaj bi prodaja pomenila za nakup Pro plusa, pogodba je sicer že podpisana, a še nima soglasja agencije za varstvo konkurence, še ni jasno. 

United Group ima 3,6 milijona naročnikov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:14 21. Junij 2018.

    Pa kaj ste smešni! Kaj pri nas res ne more nič trajati vsaj 10 let? Vse se ruši, prodaja, ravno …

  • 13:54 20. Junij 2018.

    upajmo, da pride v roke nemcev ali avstrijcev... da brcnejo ven te nesposobne srbe...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.